HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 Opprop mot krigen i Midt-Østen

Go down 
AuthorMessage
Pascal
Admin
avatar

Number of posts : 225
Localisation : France
Organisation : UL CNT Besançon
Registration date : 2006-08-20

PostSubject: Opprop mot krigen i Midt-Østen   Sun Aug 20, 2006 6:49 pm

Bombinger i Libanon, intervensjon i Gaza, rakettangrep mot Haifa og Nord-Israel, kaos i Irak, krigstrusler i Iran...

Mot det utbredte kaoset i Midt-Østen fins det kun én løsning:
Å utvikle arbeidernes leir!Israels massive bombeangrep og bakkeintervensjon i Libanon utgjør et ytt skritt mot et utbredt kaos i Midt-Østen. Det fører til mer død, nye lidelser og flere ødeleggelser i et område som allerede er berørt av den
sekteristiske borgerkrigen i Irak, av de blodige bombinger og ilitærangrep i Gazastripen og av de stadig mer umenneskelige innesperringene på estbredden. Både på israelsk side såvel som på Hizbollah-militsens, snakker lederene om å "forsvare sine befolkninger". Men Israels militære intervensjoner, så langt fra å sørge for sikkerheten til landets folk, har bare ført til en mangedobling av rakettangrepene mot byene og andsbyene i Nord, i særdeleshet mot Haifa, hvor åtte jernbanearbeidere har mistet livet. Hva Hizbollah angår, så har dens tilfangetakelse av israelske soldater tjent som legitimering for at de israelske kolonistyrker har kunnet iverksette et vanvittig destruktivt og morderisk angrep på hele den libanesiske befolkning. Denne nye militære opptrappingen i området kan bare bli brakt i perspektiv gjennom å bli satt i sammenheng med det totale kaoset i den sekteriske borgerkrigen og okkupasjonen som lar Irak blø, med uføret som okkupasjonsstyrkene befinner seg i, i Afghanistan, og med den aktuelle atomkonflikten mellom Iran og USA. I tillegg til disse pågående krigers grusomhet, gjør alt dette at man kan frykte en ytterligere opptrapping i regionen, med en militær intervensjon fra Syria eller sågar Iran, og hvor konflikten mellom Iran og USA gjennom bruk av allierte stedfortredere (Hizbollah og Hamas på den ene siden, og Israel på den andre) blir forvandlet til åpen krig, med, nok en gang, massakrer, bombeangrep og lidelser for millioner av mennesker.

På denne blodige militære opptrappingen mellom på den ene siden USA og Israels imperialistiske krefter og på den andre siden det politiske Islams reaksjonære militser, har arbeiderne og folkene i regionen ingenting å tjene, men alt å tape. I tillegg til det utbredte kaoset som følger av borgerkrigen mellom rivaliserende væpnede bander, så ser man godt av appliseringen i Irak – med velsignelse fra det Hvite hus og de andre okkupasjonstroppene – av en grunnlov basert på sjariah, av opprettholdelsen av barbariske skikker som steining av og innesperring av kvinner bak burkaen i Afghanistan, for ikke å snakke om av den rasistisk diskrimineringen og daglige sjikaneringen ved kontrollpostene i de okkuperte palestinske territoriene, hvordan de imperialistiske troppenes seier ikke fører til den minste forbedring når det gjelder de mest grunnleggende menneskelige rettigheter. På samme måte viser presset fra det politiske Islams ulike bander, om det nå er for å påtvinge kvinner slør, etablere en veritabel kjønnsdiskriminerende apartheid eller nekte å gi befolkningene som er underlagt deres åk grunnleggende menneskelige rettigheter, at det her på ingen måte dreier seg om en frigjøringsstyrke, men bare om væpnede bander som streber etter å erstatte én undertrykkelse med en annen.

Denne militære opptrappingen i Midt-Østen tjener utelukkende deerskende klasser og lederne av de væpnede bandene. I et Israel ammet av samfunnsmessig krise (20 % av befolkningen ligger under fattigdomsgrensen), søker borgerskapet å unngå en eksplosjon av arbeiderkamper ved hjelp av blant annet den militære opptrappingen i Libanon og Palestina. På samme måte er denne krigen en velsignelse for de reaksjonære gangsterbandene Hamas og Hizbollah for å ettferdiggjøre eksistensen av deres militser og øke deres makt over befolkningen. Når det gjelder Iran, så er konflikten med USA som en gave fra himmelen for å ta brodden av den nylige bølgen av arbeiderkamper og feministiske protester.

Når vi ettertrykkelig tar avstand fra denne militære opptrappingen og rever en umiddelbar våpenhvile, en stopp i bombingene og en tilbaketrekning av de israelske troppene fra Libanon og fra de okkuperte palestinske territoriene, så er det fordi vi som internasjonalistisk rienterte arbeidere ser det som en av våre mest presserende oppgaver å støtte utviklingen av en tredje leir, en arbeidernes leir, i Midt-Østen, som retter seg både mot det imperialistiske herredømmet og mot den islamistiske undertrykkelsen. Vi bekrefter nok en gang vår fulle solidaritet med de organisasjoner som i Midt-Østen, slik som vi i Europa og ellers i verden, kjemper for arbeidernes interesser, for den fullstendige ikestillingen mellom alle regionens folk, og for kvinnenes frigjøring fra reaksjonære tradisjoner og religiøse strømninger, og på lengre sikt, for skapelsen av en annen fremtid befridd fra kriger, grusomheter, rasisme, sexisme og fra kapitalistisk utbytting.

Union Locale CNT i Besançon (Frankrike), Syndicat CNT interco 39 (Frankrike), FAU-IAA Boers (Tyskland), CNT-SEP Béthune (Frankrike), Fédération Anarchiste (Frankrike), Ulrich Kaiser (Tyskland), Syndicat CGT på CETE Normandie centre (Frankrike), Frihetlig.org (Norge)

Norsk oversettelse: Frihetlig.org
http://www.frihetlig.org/feature/display/6363/index.php
Back to top Go down
View user profile http://cnt25.over-blog.com/
 
Opprop mot krigen i Midt-Østen
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» NOS box of Sten slings
» Unknown Sten Manufacturer Codes...
» Sten gun sling
» Sten gun and lee enfeild
» Sten gun

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Informations, discussions and declarations by subjects :: War between the two poles of international terrorism-
Jump to: